Ρήτρα δραχμής ζητά για τα δάνεια η Ευρωπαϊκή Τράπεζα!

Ο κόσμος το ‘χει… τούμπανο κι εμείς… κρυφό καμάρι για το τι πρόκειται να συμβεί στη χώρα μας τους επόμενους μήνες. Για του λόγου το αληθές, η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων ζητάει στις νέες δανειακές συμβάσεις με τις ελληνικές επιχειρήσεις εξασφαλίσεις για την περίπτωση εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη, δηλαδή «ρήτρα δραχμής» και υπαγωγή στο αγγλικό δίκαιο, κάτι που έχει ήδη διαμηνύσει στο υπουργείο Οικονομικών, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες!
Αυτή την αποκάλυψη κάνει σήμερα η εφημερίδα «Καθημερινή» σημειώνοντας ότι η αρχή έγινε με τη ΔΕΗ, όταν προ 15ημέρου η διοίκηση της επιχείρησης άρχισε διαπραγματεύσεις με την ΕΤΕπ για την υπογραφή ενός δανείου ύψους 70 εκατομμυρίων ευρώ για τη χρηματοδότηση του νέου σταθμού φυσικού αερίου στη Μεγαλόπολη.
Η πλευρά της ΕΤΕπ έθεσε για πρώτη φορά στη ΔΕΗ δύο νέους όρους για τη σύναψη του δανείου: Ο πρώτος αφορούσε την πρόβλεψη για επαναδιαπραγμάτευση της σύμβασης σε περίπτωση αλλαγής νομίσματος με το επιχείρημα είτε της αποχώρησης της χώρας από την ευρωζώνη είτε της διάλυσης της ευρωζώνης και ο δεύτερος την υπαγωγή της στο αγγλικό δίκαιο για την περίπτωση αθέτησης της αποπληρωμής!
Πηγές από την ETEπ υποστηρίζουν ότι η ρήτρα αλλαγής νομίσματος θα συμπεριληφθεί σε όλες τις συμβάσεις με τις χώρες που εφαρμόζουν αυτή τη στιγμή προγράμματα σταθερότητας (Eλλάδα, Πορτογαλία και Iρλανδία) [σσ. δηλαδή σε όλες τις χώρες που έχουν πάρει… στο λαιμό τους!]
[Εμείς τι άλλο να προσθέσουμε; Να παραπέμψουμε τους αναγνώστες μας στα επανειλλημένα άρθρα και σχόλια του defencenet.gr; Από την πρώτη στιγμή που υπεγράφησαν αυτές οι καταστροφικές για την πατρίδα μας συμφωνίες με τους ξένους δανειστές ξεσκεπάζαμε την κοροϊδία των κυβερνώντων απέναντι στους Έλληνες πολίτες που δεν έπαυαν να τους καθησυχάζουν για την «επιτυχία» των μνημονίων που μας επέβαλαν διαδοχικά, ενώ στην ουσία μετέτρεπαν άνευ όρων τη χώρα σε αποικία της ΕΕ.
Όταν διαπίστωσαν ότι μας πείθουν όλο και λιγότερο, άρχισαν να μας εκβιάζουν και να μας τρομοκρατούν με το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη, κάτι που θα συμβεί ούτως ή άλλως! Είναι απλώς θέμα χρόνου και συγκυριών…]
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Γράψτε ένα σχόλιο

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: