Οι γερμανοί του ΟΤΕ πωλούν τον δορυφόρο Hellas Sat 2. Άγνωστες οι επιπτώσεις για τις ένοπλες δυνάμεις και την ασφάλεια της χώρας

Στο σφυρί φαίνεται πως βγαίνει ο δορυφόρος Hellas Sat 2, ο οποίος σήμερα ανήκει στον ΟΤΕ, και τυγχάνει διαχείρισης από την εταιρεία Hellas Sat που η έδρα της βρίσκεται στην Κύπρο. Στρατιωτικές πηγές αναφέρουν ότι η κίνηση αυτή θα αποτελέσει μέγα πλήγμα για τις ένοπλες δυνάμεις Κύπρου και Ελλάδας, ενώ την ίδια ώρα ειδικοί στα θέματα επικοινωνιών διαψεύδουν κάτι τέτοιο.Οι λόγοι που οδηγούν τους Γερμανούς διαχειριστές του ΟΤΕ στην πώληση του δορυφόρου, είναι η ανάγκη αποπληρωμής των χρεών της εταιρείας που ανέρχονται στα 5,5 δις ευρώ. Η πληροφορία αυτή επιβεβαιώθηκε από τον Γενικό διευθυντή του ΟΤΕ, Μιχάλη Τσαμάζ, ο οποίος σε δηλώσεις του σε πρακτορείο ειδήσεων των Σκοπίων κοινοποίησε τις προθέσεις της εταιρείας.
Ο Ηellas Sat 2 σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές, αποτελεί τα «μάτια και τα αυτιά» των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων σύμφωνα με στρατιωτικούς κύκλους. Ο δορυφόρος αποτελεί ένα σημαντικό στρατηγικό εργαλείο και ενδεχόμενη πώληση του θα στερήσει από τις άμυνες των δύο χωρών τους διαύλους επικοινωνίας και μετάδοσης εικόνας σε αληθινό χρόνο που είχαν διατεθεί από τις ΕΕΔ.
Σύμφωνα με ειδικούς στα θέματα δορυφορικών επικοινωνιών, η ενέργεια της πώλησης του δορυφόρου γίνεται αποκλειστικά για να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα τόσο του ΟΤΕ όσο και των άλλων εμπλεκομένων, προκειμένου να διασφαλιστεί η περαιτέρω ανάπτυξη του προγράμματος.
Οι ειδικοί υπογράμμισαν ότι από τη στιγμή που τα κέντρα ελέγχου σε Κύπρο και Ελλάδα θα παραμείνουν, και η εταιρεία με την οποία δεσμεύονται οι δύο χώρες θα είναι η ίδια, τότε δεν έχει σημασία εάν εμπλέκεται ο ΟΤΕ ή οποιαδήποτε άλλη εταιρεία.
Τόσο στην Κύπρο όσο και στην Ελλάδα, υπάρχουν σταθμοί ελέγχου από τους οποίους δίνεται πρόσβαση στις πληροφορίες που μεταδίδει ο δορυφόρος.
Πηγή: dailynews24.gr

Γράψτε ένα σχόλιο

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s