120 ΟΝΟΜΑΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΕ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΑ!

Του ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

«Βουλευτές, γαλάζιοι και πράσινοι, έχουν λογαριασμούς στην Ελβετία και σε άλλους φορολογικούς παραδείσους, γι’ αυτό και από το 2005 παραμένει νεκρό και κενό γράμμα η συμφωνία παροχής στοιχείων που θα έπρεπε να είχε υπογραφεί μεταξύ της Ελβετίας και της Ελλάδας». Αυτή τη δήλωση έκανε ο βουλευτής Ιωσήφ Ζησιάδης και η Ελληνική Φαρισαϊκή Δημοκρατία παριστάνει την αγανακτισμένη. Όπως θα διαβάσετε στη συνέχεια του ρεπορτάζ, εύλογη είναι η αντίδραση, αφού σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες δεν είναι ένα και δύο, αλλά 120 τα ονόματα πολιτικών μας που βρίσκονται σε κατάλογο με καταθέτες του εξωτερικού, τον οποίο έβαλαν στο χέρι και ελληνικές υπηρεσίες… Έκλεψαν τόσα πολλά και τόσοι πολλοί, ώστε μοιραία θα έφτανε η στιγμή κάποιος να τραβήξει το καπάκι… Το έκανε ο Έλληνας… Αριστερός βουλευτής Ελβετίας στην πιο κατάλληλη χρονική στιγμή… Υπουργοί δηλώνουν… έκπληκτοι και οργισμένοι. Σαν να μην τους είχε περάσει καν από το μυαλό ότι υπάρχουν δισεκατομμύρια ελληνικά σε αυτούς τους παραδείσους και σαν να ακούνε πρώτη φορά για καταθέσεις πολιτικών στην Ελβετία. Ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, και άλλοι έκαναν δηλώσεις, όπου δήλωναν περίπου… λέοντες της τιμής και της καθαρότητας του πολιτικού κόσμου. «Εμείς ήδη έχουμε κινήσει τις διαδικασίες για να πάρουμε… τόκους από την Ελβετία και ανακινούν βουλευτές το θέμα τώρα παραβιάζοντας ανοικτές θύρες». Αυτό ήταν το νόημα των κατά τα άλλα τετριμμένων δηλώσεων του κ. Βενιζέλου για ένα διαχρονικό σκάνδαλο δεκαετιών.

Από το τέλος του Εμφυλίου και το σχέδιο Μάρσαλ μέχρι σήμερα συμβαίνει ακριβώς το ίδιο.

Δωσίλογοι και απατεώνες, σε συνεργασία με τα δύο κόμματα εξουσίας, κλέβουν τον πλούτο και τον οδηγούν στο εξωτερικό και κυρίως στην Ελβετία και σε άλλους φορολογικούς παραδείσους. Τα τελευταία μόνο χρόνια έχουν αλλάξει κάπως οι προορισμοί από τον φόβο του εντοπισμού. Είναι χαρακτηριστικό ότι πριν από μερικές ημέρες, σε συγκέντρωση στελεχών του εισπρακτικού μηχανισμού στη Θεσσαλονίκη, κορυφαίος στη φοροδιαφυγή συνέστησε στους συναδέλφους του ειδικούς να συστήνουν στους πελάτες τους αυτόν τον καιρό ως «ασφαλές καταφύγιο τη Μεγάλη Βρετανία και τις δικές της κτήσεις και τους φορολογικούς παραδείσους, γιατί είναι απολύτως ασφαλείς».

Ήδη, προσπαθούν να δείξουν ότι «δεν δέχονται μύγα στο σπαθί τους» και οι αρμόδιες δικαστικές αρχές θα κινηθούν για να ερευνήσουν. Το αποτέλεσμα που επιδιώκουν είναι να θέσουν στο αρχείο την υπόθεση, αφού ΔΕΝ θα βρουν συγκεκριμένα στοιχεία. Θα τα καταφέρουν;

Το παρελθόν δείχνει δρόμο…

Το παρελθόν λέει ότι θα είναι παιχνιδάκι. Αντιγράφουμε από το βιβλίο του Ηρακλή Πετιμεζά «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΚΛΕΠΤΟΚΡΑΤΙΑ 1830-1995»:

«Την 3-1-1947 υποβάλλονται σωρηδόν μηνύσεις για αισχροκέρδεια εναντίον βιομηχάνων… Τη 14η Ιουνίου 1947, ο Σοφούλης ομολογεί στη Βουλή ότι «η απληστία της οικονομικής ολιγαρχίας εμποδίζει την ανόρθωση της χώρας… Το ΒΗΜΑ δημοσιεύει στις 9-12-47 άρθρο του Αμερικανού δημοσιογράφου Πολκ, στο οποίο αποκαλύπτει ότι μέσα στη φωτιά του πολέμου Έλληνες διέθεσαν 146 εκατομμύρια δολάρια (σ.σ.: τρομακτικό για την εποχή ποσό) για αγορά εισαγομένων πανάκριβων ειδών, για καταθέσεις στο εξωτερικό και για αγορές διαμερισμάτων στο εξωτερικό. Ο Αμερικανός ερευνητής Τσάιλντς αποκαλύπτει ότι από το 1945 έως το 1947 φυγαδεύτηκαν στο εξωτερικό ένα δις δολάρια». Τις ίδιες ημέρες που άνθρωποι πέθαιναν από την πείνα στα πεζοδρόμια…

Στο βιβλίο αναφέρονται δημοσιεύματα της εποχής για τον διαβόητο Μποδοσάκη, την Πειραϊκή Πατραϊκή και ονόματα βουλευτών των μεγάλων κομμάτων που βοηθούσαν σε απίστευτη λεηλασία του δημοσίου χρήματος. Ανατέθηκε τότε έρευνα σε εφέτη ανακριτή (Παντελή) και σήμερα όλοι ξέρουμε ότι οι απόγονοι των κλεφτών εκείνης της εποχής είναι σήμερα τα αφεντικά του τόπου…

Ο Ηρακλής Πετιμεζάς δεν ήταν όποιος κι όποιος. Παραλίγο διακομματικός πρωθυπουργός (αρνήθηκε), αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Δημοσιογράφων Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης, υιός του πολιτικού, δημοσιογράφου και λογοτέχνη Νίκου Πετιμεζά-Λαύρα κ.λπ.

Αν, λοιπόν, σε τόσο δύσκολους καιρούς κατάφερναν και έκλεβαν από τα ΔΑΝΕΙΑ που έπαιρνε η χώρα για την ανόρθωση (σχέδιο Μάρσαλ κ.λπ.), τώρα θα κολλήσουν και θα ντραπούν;

Το κλίμα δείχνει ότι η χώρα έχει πρόεδρο του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων επιχειρηματία που πούλησε σε τρελό ποσό τη βιομηχανία του (γάλατα) και ουδείς γνωρίζει σήμερα πού έχει επενδύσει, αν έχει επενδύσει, ποσά. Ουδεμία πρωτοβουλία του ΣΕΒ έγινε γνωστή προς την κατεύθυνση της ενίσχυσης του κράτους, την ώρα που οι Ιταλοί με πρωτοβουλία βιομηχάνων τους έχουν συγκεντρώσει δισεκατομμύρια ευρώ για να αγοραστούν ιταλικά ομόλογα.

Το σήμερα

Η πραγματικότητα σήμερα είναι ίδια και χειρότερη με εκείνη μετά τον πόλεμο από πλευράς «φιλότιμου, νομιμότητας και ηθικής» στη χώρα. Ο κ. Ζησιάδης ήταν πολύ ήπιος στην απλή υπενθύμισή του ότι Έλληνες έχουν καταθέσεις στους φορολογικούς παραδείσους και μεταξύ αυτών βουλευτές των δύο κομμάτων εξουσίας. Απλή υπενθύμιση είναι.

Το Π» αποκαλύπτει σήμερα ότι άτυπα οι ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ της χώρας μας έχουν αποκτήσει κατάλογο με 14.500 Έλληνες που έχουν καταθέσεις στο εξωτερικό, κυρίως στην Ελβετία, αλλά και σε άλλους φορολογικούς παραδείσους. Σύμφωνα με απόλυτα έγκυρες πληροφορίες μας οι ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ έχουν έναν ιδιαίτερο μικρότερο κατάλογο με τα ονόματα των VIP… Ανάμεσα στα ονόματα αυτά είναι 120 ονόματα σημερινών και πρώην βουλευτών των δύο κομμάτων εξουσίας. Στα 120 ονόματα περιλαμβάνονται και πρώην αλλά και νυν μέλη του υπουργικού συμβουλίου!

Περιλαμβάνονται ακόμα και ονόματα πασίγνωστων επιχειρηματιών, αλλά και οκτώ (8) γνωστών δημοσιογράφων… Στον μεγάλο κατάλογο των 14.500 ονομάτων περιλαμβάνεται και ο κατάλογος με τους Έλληνες απατεώνες και καταθέτες κλεμμένου (άλλο το νόμιμο…) χρήματος στην Ελβετία, τον οποίο είχε στην κατοχή του ο Γαλλο-ελβετός υπάλληλος μεγάλης ελβετικής τράπεζας Ερβέ Φαλσιανί.

Ο Φαλσιανί είχε κλέψει καταλόγους και με Γερμανούς και Αμερικανούς απατεώνες-καταθέτες και τους παρέδωσε έναντι μεγάλου ποσού στις αντίστοιχες ΜΥΣΤΙΚΕΣ Υπηρεσίες των χωρών, οι οποίες «χόρεψαν» τους δικούς τους. Ο Φαλσιανί προσέγγισε και την ελληνική πλευρά, η οποία σε πρώτη φάση αρνήθηκε την παραλαβή. Αρχικά, ήλθε σε επαφή με την ελληνική κυβέρνηση και συγκεκριμένα με το υπουργείο Οικονομικών μέσω Έλληνα διπλωμάτη. Ο τότε γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών, Δημήτρης Γεωργακόπουλος, παραδέχθηκε το γεγονός (ακόμα και σε εκπομπή του «Mega», αλλά και αλλού) και είχε πει χαρακτηριστικά: «Ναι, μας έχει γίνει μια πρόταση, όπως αυτή που έγινε στη Γερμανία. Όλες οι καταθέσεις σού δίνονται σε ένα CD που έχεις όνομα, επώνυμο, διεύθυνση και τι κατάθεση έχει ο καθένας, αλλά δεν έχει αποσαφηνιστεί κάτι ακόμα».

Μετά ακολούθησε εκκωφαντική κυβερνητική σιωπή και μετά εξαφανίστηκε και ο κ. Γεωργακόπουλος, ο οποίος είχε προσπαθήσει τρεις φορές να πάρει επίσημα τον κατάλογο αλλά όλες οι προσπάθειες «προσέκρουσαν σε βράχο» όπως είπε. Συγκεκριμένα, τόνιζε ότι «δεν έχω ακόμα απάντηση από τον υπουργό, δεν μπορώ να πω τίποτα περισσότερο».

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες μας, όμως, με ΜΥΣΤΙΚΑ ΚΟΝΔΥΛΙΑ που ενεργοποιήθηκαν οι ελληνικές ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ έβαλαν στο χέρι (άγνωστο με ποιον τρόπο και από ποιον) τον κατάλογο Φαλσιανί. Ίσως από τον ίδιο τον Φαλσιανί, ίσως και από ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ (το πιθανότερο) ξένης μεγάλης χώρας, η οποία και τους έδωσε και τους έχει και μπορεί, αν θέλει (άπαγε…), να εκβιάζει…

Κατάλογοι

Η «λεπτομέρεια» είναι ότι οι κατάλογοι αυτοί βρίσκονται ανεπίσημα στα χέρια της ελληνικής πλευράς και έτσι μπορούν να πωλούν τρέλα… Για παράδειγμα, πωλούν τρέλα ακόμα και στην πασίγνωστη περίπτωση του πρώην υπουργού, ο οποίος πιάστηκε με 11 εκατομμύρια σε κατάθεση στο Λιχτενστάιν από την περίφημη υπόθεση οπλικών συστημάτων μέσω της εταιρείας «ΝΤΡΟΥΜΙΛΑΝ». Στον λογαριασμό αυτόν έφτασαν μέσω της Εξεταστικής Επιτροπής Τραγάκη και ο ίδιος ο βουλευτής και αντιπρόεδρος της Βουλής είχε δηλώσει (και στην εκπομπή μας στο Ράδιο9) ότι ουσιαστικά ΠΑΡΕΜΠΟΔΙΣΤΗΚΕ το έργο της επιτροπής στο τελικό στάδιο για να μην αποκαλυφθεί ο τελικός παραλήπτης των χρημάτων που έκαναν τη διαδρομή ΗΠΑ-Κύπρος-Ελβετία-Κύπρος-Ελβετία-Λιχτενστάιν.

Τα στοιχεία για τη μεγάλη λεηλασία της χώρας είναι τόσα πολλά, όσα δείχνει η μόλις προχθεσινή αναφορά του διοικητή της Τράπεζας Ελλάδας Προβόπουλου, ο οποίος είπε ότι μόλις μέσα στο τελευταίο δίμηνο έφυγαν από την Ελλάδα για το εξωτερικό άλλα 14 δισ. ευρώ και προστέθηκαν στα υπερεκατό δισ. που έφυγαν πέρυσι. Αυτά προστίθενται στα 600 δισ. που, κατά το Spiegel, είναι σε ελληνικές καταθέσεις στην Ελβετία…

Το «Π» αποκαλύπτει σήμερα έγγραφα-ντοκουμέντα για το πώς λεηλατήθηκαν χρήματα εν ψυχρώ και με έγγραφα, πώς καλύφθηκαν οι δράστες και πώς και σήμερα, παρά το σπάσιμο της «ομερτά» σε υψηλό επίπεδο και τις καταδίκες στα μουλωχτά, τα χρήματα είναι (δισ. ευρώ) είναι άφαντα. Τι δείχνουν τα έγγραφα; Ότι ο κρατικός μας μηχανισμός είχε φτάσει στο έσχατο σημείο διαφθοράς. Κυκλώματα έπαιρναν από τα κρατικά ταμεία όσα ήθελαν, όποτε ήθελαν. Έκαναν μια αίτηση στο όνομα επιχείρησης… Ούτε τηλέφωνα, ούτε πραγματική επιχείρηση, αλλά ούτε και το ποσό που ζητούσαν δεν υπήρχε στην αίτηση. Και, όμως, τους έδιναν εκατομμύρια. Συνολικό ποσό 100 δισ…

Έγιναν καταγγελίες και έρευνες. Και, όμως, ο κρατικός μηχανισμός ανθίσταται ακόμα… Η μεν Δικαιοσύνη ρίχνει καμπάνες με πολυετείς καθείρξεις, τα δε υπηρεσιακά συμβούλια αθωώνουν και τώρα… Κρατικά στελέχη είναι στη φυλακή με 35 χρόνια κάθειρξη, την ώρα που υπηρεσιακά συμβούλια τους αθωώνουν για τις πράξεις για τις οποίες τους καταδίκασε η Δικαιοσύνη… Τα χρήματα που λεηλατήθηκαν εξαφανισμένα.

Χαρακτηριστικό είναι ότι τεράστια ποσά εκατοντάδων εκατομμυρίων εμφανίζονται να πήγαν από τα κρατικά ταμεία (Εφορίες Θεσσαλονίκης) σε πρόσωπα που είναι εξαφανισμένα στον Καύκασο ή στη Μέση Ανατολή…

Πηγή: paraskhnio.gr

Γράψτε ένα σχόλιο

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: