Γ. Παναγιωτακόπουλος: «Ακραία κοινωνική βαρβαρότητα»

παναγιωτακόπουλος

Συντρόφισσες και σύντροφοι,

Σήμερα 3 του Σεπτέμβρη αναρωτιέμαι αν είμαστε εδώ για να τιμήσουμε τα 37 χρόνια από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ ή να συνυπογράψουμε τον πολιτικό του θάνατο.Αν είμαστε εδώ για να επιβεβαιώσουμε την πίστη μας στις αρχές και τα οράματα που μας ενέπνευσαν, μας στράτευσαν, μας κινητοποίησαν ή για να καλύψουμε τη μετάλλαξη του κινήματος μας σε ένα γραφειοκρατικό μηχανισμό, χωρίς αρχές και οράματα, με μόνο συνδετικό κρίκο τη σημερινή διαχείριση της εξουσίας.Αν είμαστε εδώ για να χειροκροτήσουμε και να στηρίξουμε κυβερνητικές επιλογές για τις οποίες ποτέ δεν ρωτηθήκαμε, ποτέ δε συμφωνήσαμε και που ταυτόχρονα αποτελούν βίαια παραβίαση των όσων συμφωνήσαμε στο τελευταίο μας συνέδριο.

Το σίγουρο είναι ότι είμαστε εδώ γιατί αγωνιούμε, γιατί πονάμε, γιατί δεν θέλουμε να παραδώσουμε αυτό το κίνημα στην ιστορική απαξία μόνο και μόνο επειδή μια μικρή ομάδα ανθρώπων που βρέθηκε είτε στην κομματική είτε στην κυβερνητική εξουσία, αποφάσισε να μετατρέψει το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου και του Λαού σε Κόμμα εξυπηρέτησης των ολίγων, των πλουσίων, των ισχυρών, των τραπεζιτών και των αγορών.

Συντρόφισσες και σύντροφοι,

Το ΠΑΣΟΚ καταρρέει και μαζί του καταρρέουν και οι ελπίδες που εναπόθεσε σε αυτό ο λαός μας στις τελευταίες εκλογές για μια καλύτερη χώρα και ένα καλύτερο μέλλον.Το ΠΑΣΟΚ μετατρέπεται σε κάτι άλλο.Ένα ξένο σώμα προς το ΠΑΣΟΚ που ξέραμε.

Καταφέραμε μέσα σε ελάχιστο χρόνο να κάνουμε πράξη το αίτημα των στελεχών μας και των φίλων «να τα αλλάξουμε όλα» μόνο που τα αλλάξαμε προς την άλλη κατεύθυνση.

Το ΠΑΣΟΚ χάνει την αξιοπιστία του, χάνει την κοινωνική του αποδοχή, διαλύει τις κοινωνικές του συμμαχίες, χάνει τους φίλους και δημιουργεί κοινωνικούς εχθρούς, χάνει τα στελέχη του, χάνει τα πάντα.

Βαδίζει με γρήγορα βήματα στον πολιτικό του θάνατο και σε μία μη αναστρέψιμη κατάσταση για την οποία υπεύθυνοι είναι όλοι όσοι υπνωτισμένοι από την εξουσία, αρνούνται να δούνε τα αυτονόητα της πολιτικής.

Συντρόφισσες και σύντροφοι,

Βάλτε το χέρι στην καρδιά και απαντήστε ο καθένας και όλοι μαζί:

Έχει καμία σχέση αυτό το ΠΑΣΟΚ με το ΠΑΣΟΚ που μας ενέπνευσε, με το ΠΑΣΟΚ που πιστέψαμε και για το οποίο αγωνιστήκαμε;

Έχουμε καμία σχέση με το ΠΑΣΟΚ των κοινωνικών αγώνων, το ΠΑΣΟΚ των λαϊκών κατακτήσεων και των δημοκρατικών μας οραμάτων;

Έχει αυτή η Κυβέρνηση, καμία σχέση με αυτά που υποσχεθήκαμε, που σχεδιάσαμε προεκλογικά;

Έχουν αυτές οι πολιτικές καμία σχέση με τις πολιτικές που θα έπρεπε να υλοποιούμε αν στοιχειωδώς ήμασταν πιστοί σε αυτό που σήμερα, υποτίθεται ότι γιορτάζουμε, τις αρχές της 3ης του Σεπτέμβρη;

Τι εκφράζουμε στην κοινωνία; Τι είμαστε σαν στελέχη ενός κόμματος που ασκεί τις πιο σκληρές νεοφιλελεύθερες πολιτικές των τελευταίων χρόνων

Τι είμαστε συντρόφισσες και σύντροφοι;

Είμαστε Σοσιαλιστές;

Είμαστε Σοσιαλδημοκράτες;

Είμαστε Νεοφιλελεύθεροι;

Είμαστε Αριστεροί;Ή απλά είμαστε διαχειριστές μιας εξουσίας που παράγει αποτελέσματα ενάντια στο Λαό και την ίδια την κοινωνία;

Σε αυτό το κίνημα που βρεθήκαμε δημοκράτες, προοδευτικοί, άνθρωποι με συγκεκριμένες πολιτικές διαδρομές, σε αυτό το κίνημα που μίλησε για σοσιαλισμό και ισότητα σήμερα δυστυχώς όσοι βρέθηκαν στην ηγετική του ομάδα δίνουν ένα λυσσαλέο αγώνα για να το μεταλλάξουν.

Θέσαμε το ερώτημα ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ ή ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ

Και βιαστήκαμε να απαντήσουμε:

ΑΚΡΑΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ.

Ξεθεμελιώσαμε σε χρόνο «εν μια νυκτί» όσα χτίσαμε με προσπάθειες χρόνων. Απαρνηθήκαμε τους εαυτούς μας και το χειρότερο από όλα απαρνηθήκαμε τον ίδιο το Λαό μας.

Γράψτε ένα σχόλιο

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s